Blog over bedrijfsfinanciënBlog over bedrijfsfinanciën


Over ons

Blog over bedrijfsfinanciën

Hallo, mijn naam is Tayfun. Welkom op mijn blog. Ik werk in de consulting voor bedrijven met problemen of bedrijven die advies nodig hebben. Ik heb bedrijfskunde gestudeerd en voel me helemaal thuis in het bedrijfsleven. Zelf heb ik ook een eigen bedrijf opgezet. Sinds het internet steeds belangrijker wordt voor bedrijven, leek mij een blog onderhouden een goed idee om inkijk in deze wereld te krijgen. Met mijn blog over bedrijfsfinancien hoop ik tevens ook mensen te kunnen helpen met hun financien. Ik schrijf voornamelijk over mijn persoonlijke ervaringen als consulent en mijn werk in de financiën. Groet, Tayfun.

Recente artikelen

Incassobureau
4 maart 2019

Incassobureau Incassobureau bij openstaande schuld

De salarisadministratie
2 maart 2018

Voor een ondernemer zijn de werknemers het belangr

Bedrijfsadministratie: salarisadministratie
13 oktober 2017

De tijden van een bruin papieren loonzakje en bijb

Archief

Bedrijfsadministratie: salarisadministratie

De tijden van een bruin papieren loonzakje en bijbehorend loonstrookje zijn al lang vervlogen. De salarisadministratie is gedigitaliseerd. Computers genereren de salarisspecificatie, die tegenwoordig vooral per e-mail verstuurd zal worden. De uitbetaling gebeurt met internetbankieren. Toch blijft de salarisadministratie een complex verhaal. Bij een vast salaris en een zelfde aantal gewerkte uren en dagen zal het overzicht van de ene maand sterk overeenkomen met die van de andere. Zodra er variabelen zijn, zoals ploegendiensten of overwerk, kan het beeld per maand verschillen. Alles valt en staat bij de juiste input van deze gegevens. En dan moet het computerprogramma aan de slag. En dat is met alle verschillende percentages die de overheid hanteert voor loonheffingen, premies en heffingskortingen een zwaar computerprogramma. In de praktijk zal een werkgever de salarisadministratie dan ook grotendeels uit besteden aan een specialist. 


Specialisten in salarisadministratie

De werkgever zal zorg moeten dragen voor het juist aanleveren van de gegevens zodat de specialist, bijvoorbeeld een accountantskantoor, er mee aan de slag kan. Zij hebben het computersysteem dat alle fiscale regels op het salaris toepast. Hier wordt alles in meegenomen, zoals een reiskostenvergoeding of een auto van de zaak. Zo wordt er een bruto salaris berekend dat na aftrek van alle heffingen uitmond in een netto salaris. Er kan dan een juiste aangifte worden gedaan en de werkgever kan de juiste bedragen overmaken aan de fiscus en de werknemer. Wanneer de overheid tussentijds de regels veranderd ontstaat er ook voor de specialist een flinke uitdaging. Het computerprogramma zal dan aangepast moeten worden aan de nieuwe fiscale wetten. In het recente verleden heeft dat nog wel eens voor stress gezorgd omdat de nieuwe regels pas laat bekend werden gemaakt. Kijk voor een deskundige specialist voor de salarisadministratie bij Recura.


Kijk kritisch naar de salarisadministratie

We kunnen er van uit gaan dat het kantoor dat de salarisadministratie uitvoert alle fiscale regels goed toepast. Blijft over de correcte aanlevering van de gegevens. Belangrijk is dat wijzigingen op tijd worden doorgegeven. Bij variabelen, in bijvoorbeeld gewerkte uren en overwerkpercentages, zal de werkgever deze gegevens accuraat moeten verzamelen en doorgeven. Het is daarbij zaak dat ook de werknemer een oogje in het zeil houdt. Hou als werknemer zelf ook de gewerkte uren bij zodat, op dit punt, de salarisspecificatie gecontroleerd kan worden. Bewaar de specificaties vervolgens een jaar. Zo kan de jaaropgave aan het eind van het jaar ook gecontroleerd worden. Het kan altijd voorkomen dat er ergens een foutje word gemaakt en het draait toch om geld. Blijf dus ook als werknemer kritisch over de loonadministratie zodat je jezelf niet te kort doet.